KIA-FORUM SRBIJA
Registrujte se ili logujte da bi imali potpuni pristup forumu i chat-u


U neregistrovanom stanju mozete videti sam dve teme PRAVILA FORUMA i KIA NOVOSTI


..::KIA-FORUM SRBIJA::..
 
HomePortalFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
WELCOME TO! > KIA-FORUM.forumotion.com
KIA > > SRBIJA
> >> > THE BEST CARS  < << <

Share | 
 

 KIJINE E-NOVOSTI

Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
jmrsic
Top Poster
Top Poster


Posts : 451
Join date : 2009-10-03

PostSubject: Re: KIJINE E-NOVOSTI   Tue Dec 14, 2010 12:18 am


- Eko certifikat dodeljuje nemački TÜV NORD
- Kijini modeli kroz celi svoj životni ciklus sa minimalnim učinkom na okolinuKijini modeli Soul i Venga nedavno su dobili priznanje - certifikat LCA 14040 za ekološki prihvatljiv životni ciklus proizvoda, koji dodeljuje svetski priznato nemačko tehničko udruženje TÜV Nord.

Kia sada ima već četiri modela (cee’d, Sportage, Soul i Venga), koji ispunjavaju najstrožije međunarodne ekološke standarde.
2008. godine je cee’d, koji je Kijino vozilo niže srednje klase namenjeno isključivo evropskom tržištu, postao prvi korejski automobil, koji je dobio certifikat LCA za ekološki prihvatljiv dizajn vozila, koji dodeljuje TÜV NORD. U septembru ove godine novi Sportage je dobio certifikat ISO 14040 za okolini prihvatljiv životni ciklus vozila, koji takođe dodeljuje TÜV Nord.

Ekološki certifikati su u glavnom podeljeni u dve kategorije – ekološki prihvatljiv dizajn (ISO 14062) i ekološki prihvatljiv životni ciklus proizvoda (ISO 14040). Ocena LCA certifikata temelji na ocenjivanju eventualnog uticaja proizvoda na okolje i to kroz njegov celi životni vek, dakle od sirovina potrebnih za proizvodnju vozila, proizvodnje proizvoda i na kraju same razgradnje vozila.

Najnoviji rezultati istraživanja dokazuju da Soul u svom životnom ciklusu (150.000 pređenih kilometara) u okolinu ispušta 9,3% manje, a Venga 10,5% manje emisija CO2 u odnosu na postojeće uporedive modele.


Back to top Go down
View user profile
jmrsic
Top Poster
Top Poster


Posts : 451
Join date : 2009-10-03

PostSubject: Re: KIJINE E-NOVOSTI   Mon Jan 24, 2011 8:29 pm

KIJINE VESTI
Kia Motors
Predstavljena Kia vizija - januar 2010. godine

- Predstavljen drugi broj mesečnika Kia vizija
- Bogat sadržaj revije za sve ljubitelje vozila Kia

Poštovani!


Predstavljamo Vam (u prilogu) drugi broj e-mesečnika Kia vizija, gde ćete naći mnogo zanimljivih o Kiji i njenim aktuelnim i dolazećim modelima.

Pre nego krenete sa čitanjem bogatog sadržaja iz priloženog pdf dokumenta navodimo tek nekoliko novosti:- Prvi crteži novog Ria;
- Prve fotografije novog Picanta;


- Koncept KV7;Prijatno čitanje i dobrodošli u našim Kia salonima širom Srbije.
http://www.kia.rs/news/?news_id=2689&hashid=30750Srdačan pozdrav!
Vaš Kia Team Serbia
Back to top Go down
View user profile
jmrsic
Top Poster
Top Poster


Posts : 451
Join date : 2009-10-03

PostSubject: Re: KIJINE E-NOVOSTI   Thu Mar 10, 2011 7:59 pm

Kia i Vodafone će u Evropi zajedno razvijati IKT rešenja

- Saradnja za sada namenjena isključivo evropskom tržištu
- Kombinacija automobilskih i IT tehnologija za novi spektar mobilnih automobilskih usluga

Kia Motors je sa kompanijom Vodafone Global Enterprise potpisala dogovor o poslovnoj saradnji na području informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT). Saradnja, koja će se za sada ograničiti na Evropu, po očekivanjima oba giganta trebala bi povećati konkurentnost bežičnih IT sistema u Kijinim vozilima čime će Kia još dodatno povećati broj svojih stranaka.

Kia će se fokusirati na stvaranje novih poslovnih mogućnosti na automobilskim IT sistemima, koji će koristiti Vodafonove postojeću evropsku komunikacionu mrežu. Pored saradnje na razvoju novih IKT usluga, Kia će korišćenjem IKT infrastrukture razviti nova automobilska IT rešenja sa kojima će korisnicima omogućiti nove i jednostavnije IKT poslovne modele.

Kia inače od početka ove godine u Americi nudi Microsoftov pametni infotainment sistem UVO, koji omoguća ...
Kliknite za gledanje celokupnog sadržaja vesti.
Back to top Go down
View user profile
jmrsic
Top Poster
Top Poster


Posts : 451
Join date : 2009-10-03

PostSubject: Re: KIJINE E-NOVOSTI   Thu Mar 31, 2011 5:49 pm

Kijini proizvodni rekordi

· Fabrika u Žilini (Slovačka) u 2010. sa novim proizvodnim rekordom
· Proizvodnja Kijinih motora se u Evropi drastično povećala

Zbog velike potražnje po vozilima Kia Motors prošli mesec su u najstarijem korejskom proizvođaču automobila postigli čak tri proizvodna rekorda.

Prvi rekord je pao kad su u Kiji postigli 10-milionito izvezeno vozilo. Sasvim slučajno je bela limuzina Optima (da, upravo takva preko koje je zakucao i proslavio se američki košarkar Blake Griffin na ovogodišnjem All-Star takmičenju u zakucavanju) iz luke Pyeongtaek (80 km jugozapadno od Seula) poslali poznatom kupcu u SAD.

U slovačkom gradu Žilina, gde se nalazi Kijina prva evropska fabrika, takođe su imali razloga za slavlje, jer su u prošloj godini ukupno proizveli 229.500 vozila, što predstavlja 52-odstotno povećanje u odnosu na godinu pre. Iskazali su se i u proizvodnji motora, jer su ih u ovoj, jednoj od najsavremenijih automobilskih fabrika na svetu, proizveli 320.900, što je čak 31% više nego u 2009. godini.
Back to top Go down
View user profile
jmrsic
Top Poster
Top Poster


Posts : 451
Join date : 2009-10-03

PostSubject: Re: KIJINE E-NOVOSTI   Sat May 07, 2011 11:18 am

Kia u Seulu sa konceptom električnog vozila Naimo

- Kia Naimo predstavlja savremenost u jednostavnom obliku
- Električni predstavnik B segmenta spaja korejsku umetničku baštinu i visokotehnološke inovacijeKia na salonu automobila u Seulu predstavlja koncept električnog vozila Naimo, koji spaja korejsku tradiciju i visokotehnološke inovacije.
Ime električnog crossovera proizilazi iz korejske reči “Ne-mo”, (izgovara se kao ‘Neh-mo’, što znači ‘kvadratni oblik’), jer je dizajn vozila rezultat rada Kijinog dizajnerskog centra u Seulu. Naima karakterišu jednostavne linije i kompaktan, mišićav izgled.

Jednostavnost dopunjuju brojni detalji kao što su »uokvireno« vetrobransko staklo i asimetričan oblik panoramskog prozora, »tačkasti« LED farovi i migavci. Kombinacija jednostavnosti i kompleksnosti je inače karakteristična za korejsku tradicionalnu umetnost.

Kijini dizajneri su u koncept ugradili brojne inovativne tehnologije. Tako su npr. umesto klasičnog brisača na vetrobranskom staklu postavili vazdušni mlaz pod visokim pritiskom, koji obavlja ulogu »vazdušnog« brisača. Umesto bočnih ogledala od kućnog koncepta POP pozajmljene su minijaturne kamere smeštene u A stubu.
U unutrašnjosti su uglavnom korišćeni prirodni materijali, npr. za obloge vrata i poda upotrebili su hrastovinu, a tradicionalnim elementima su dodali najsavremenija hi-tech rešenja kao što su providna instrument tabla sa meračima u tehnologiji TOLED (transparent organic light emitting diode) i potpuna povezanost svih uređaja.

Kijin treći koncept električnog gradskog vozila za poslednjih godini dana (prvo je bila električna varijanta Venge, a nakon toga koncept POP), dug 3,89 m, između ostalog se može pohvaliti praktičnošću, nultim emisijama CO2, a uz petoro vrata ima dovoljno mesta za četiri putnika.

Kutijast oblik i spoljašnje dimenzije (dužina 3.890 mm, širina 1.844, visina 1.589) mu u kombinaciji sa dugim međusovinskim rastojanjem (2.647 mm) i kratkim prepustom sa točkovima na ivicama karoserije pružaju prostranost i komfor za sva 4 putnika.


Back to top Go down
View user profile
jmrsic
Top Poster
Top Poster


Posts : 451
Join date : 2009-10-03

PostSubject: Re: KIJINE E-NOVOSTI   Mon Jun 20, 2011 11:13 pm

Odmah na put – test: Kia pro_cee'd 1.6 CRDi LX City
Auto magazin, maj 2011. godine

Kia pro_cee'd (prosid) je već duže vreme jedna od najboljih kupovina na našem tržištu. Upravo, zbog te činjenice, naredna tri meseca ćemo se na našem super testu detaljnije upoznati sa ovim modelom i njegovom najprodavanijom verzijom. Odmah smo se uputili ka Budimpešti!Od kako se pojavila, kompletna cee'd (sid) familija privlači veliku pažnju kupaca. Pre svega zbog svoje zrelosti i kvaliteta konstrukcije kompletnog automobila koja se može meriti sa najpoželjnijim nemačkim konkurentima u klasi. Sedmogodišnja garancija, privlačan dizajn, kvalitetni materijali i bogata oprema još više dobijaju na značaju kada se pomene cena – pro_cee'd ima akcijsku cenu koja počinje od 9.990 evra sa PDV-om.

Obično su razlike kod automobila C segmenta između verzija sa troje i petoro vrata vrlo male. Dizajnerski posmatrano, sve se svodi na izbacivanje zadnjeg para vrata i povećanje prednjeg. Kijin evropski dizajnerski tim iz Frankfurta, predvođen Miklošem Kovačem, potrudio se da pobegne od klišea, tako da je verzija cee'da sa troje vrata dobila potpuno drugačiji zadnji kraj u odnosu na onu sa petoro. To je bio i dovoljan razlog da se neznatno promeni ime – dodat je prefiks «pro». Auto je odmah postao privlačan čak i onima koji su do tada tvrdoglavo odbijali da napuste tabor evropskih automobila. U međuvremenu se dogodila i restilizacija koja je donela mnoštvo fino doteranih detalja, dizajniranih u sportskom, ali i blago konzervativnom stilu.
Već prilikom ulaska u kabinu Kije pro_cee'd stiče se utisak kvaliteta i solidnosti. Materijali nisu najskuplji, ali su pažljivo odabrani tako da budu prijatni na dodir. Dopalo nam se što je kompletna površina tapacirunga u vratima i gornjeg dela komandne table obložena mekanom plastikom prijatne teksture kakvu nismo videli ni u jednom drugom automobilu. Boja tkanine na sedištima je crno-sive boje, tako da ne bi trebalo da bude problema sa prljanjem čak ni tokom nekoliko godina korišćenja. Pri tome, materijal deluje vrlo izdržljivo, što eliminiše potrebu za presvlakama.

Kabina je vrlo prostrana za ovakav, kupeovski oblik karoserije, mada će pozadi najudobnije biti putnicima prosečne visine. Pozicija vozačevog sedišta je prilično visoka, čak i u najnižem položaju. Pa ipak, zavaljen položaj za volanom omogućava i vrlo visokim osobama da se udobno smeste, s obzirom da upravljač ima vrlo dug hod prilikom podešavanja po dubini. Još jedan detalj koji boravak za volanom čini ugodnijim jeste blago zakrivljena konzola ka vozaču, ali tako da ne otežava suvozaču kontrolisanje ventilacije i audio uređaja. Restilizacija pro_cee'da je donela i par promena u enterijeru koje su imale ogroman uticaj na estetiku. Očigledno je da je čuveni Peter Šrejer (Schreyer) ovom prilikom ostavio svoj pečat; redizajnirani su instrumenti koji su sada elegantniji, a razlika u dizajnu volana i ručice menjača je veliak i baca potpuno novo svetlo na enterijer.

Činjenica je da je ovo vrlo atraktivan kupe sa bogatom opremom za relativno malo novca, ali ono što izbija u prvi plan jesu njegove vozne karakteristike. Ogibljenje i upravljački mehanizam su odlično uklopljeni; auto bespogovorno prati svaku reakciju upravljačem do krajnjih granica koje su vrlo visoko postavljene. Zanošenja gotovo da i nema, a prilikmo naglih korekcija volanom pro_cee'd se ponaša vrlo neutralno i poslušno prati zadatu putanju. Za to su zaslužne i fabričke «mišelinke» prečnika 16 inča, koje «lepe» auto za asfalt.

Ogibljenje se ne može nazvati ni tvrdim ni mekim (mada je nešto «čvršće»), ono predstavlja dobar balans između udobnosti pa i sportskih voznih karakteristika. To omogućava vrlo brze prolaske kroz krivine bez naginjanja, kao i vrlo prijatno neutralisanje kratkih uzastopnih neravnina.

Još jedan odličan razlog za kupovinu Kije je dizelaš zapremine 1,6 litara koji se prodaje sa tri nivoa snage, od 90, 115 i 128 «konja». Naš pro_cee'd je opremljen srednjim od njih, a tokom testa se pokazalo da je vrlo primeren ne baš laganoj karoseriji. Odlikuje ga uglađen rad i dobra elastičnost sa mniimalnom turbo rupom. Opremljen je šestostepenim menjačem, što je omoguićilo velike uštede u potrošnji goriva.

Back to top Go down
View user profile
jmrsic
Top Poster
Top Poster


Posts : 451
Join date : 2009-10-03

PostSubject: Re: KIJINE E-NOVOSTI   Thu Sep 22, 2011 8:28 pm

Hibridna Kia Optima sa Ginisovim svetskim rekordom u najnižoj potrošnji goriva

- Hibridna Optima za vožnju kroz 48 američkih država u proseku potrošila samo 3,64 l/100 km
- Vozači za pređenih 12.712 km u 14 dana potrošili tek 5,5 punih posuda sa gorivomKia Motors, najstariji korejski proizvođač automobila, može se pohvaliti Ginisiovim svetskim rekordom u najnižoj potrošnji goriva, koji je postignut sa hibridnom Optimom u 14-dnevnom podvigu kroz 48 susednih američkih saveznih država.

Vozači Wayne Gerdes i Chris Bernius, uspešno su obavili zahtevan poduhvat sa serijskom hibridnom varijantom limuzine Kia Optima u kome su kroz 48 američkih saveznih država prešli 7.899 milja (12.712 km) i ostvarili neverovatno nisku potrošnju goriva od samo 3,64 l/100 km, čime su popravili američku zvaničnu najnižu potrošnju goriva izvan naselja za čak 61,37 odsto.

Vozači su sa Optimom za 14 dana u proseku prešli 908 km dnevno. Za rekord im je bilo dovoljno samo 5 i po punih rezervoara za gorivo, dok je rekordna razdaljina između dva punjenja bila 2.282 km. Za upis u Ginisovu knjigu rekorda hibridna Optima je morala celo vreme putovanja prevoziti dva putnika i njihov prtljag.


Zvanični naziv novog rekorda je “najniža potrošnja goriva pređena kroz 48 susednih američkih država sa benzinskim hibridnim vozilom,” a koji je nova kategorija Ginesovih svetskih rekorda. Za osvajanje novog rekorda hibridna Kia Optima je morala potrošiti najviše 4,45 l/100 km (52,27 mpg), što je “skromna” Kia poboljšala za 23 odsto.

Na »epsko putovanje« u smeru kazaljki na satu kroz 48 američkih saveznih država su Wayne i Chris krenuli 26. avgusta ispred Kijine fabrike u West Pointu, a u proseku su dnevno prešli 908 km. Svoje putovanje su priveli kraju 9. septembra u Greenvillu u Južnoj Karolini, tačno dve sedmice od početka. Nakon obavljenih rigoroznih Ginisovih akreditacionih postupaka vozači
Back to top Go down
View user profile
jmrsic
Top Poster
Top Poster


Posts : 451
Join date : 2009-10-03

PostSubject: Re: KIJINE E-NOVOSTI   Thu Feb 02, 2012 8:00 pm

U Kijinoj fabrici u Slovačkoj su nedavno “zaposlili” klaunove crvenih noseva koji su nekoliko sati brinuli za red u proizvodnim pogonima, dok su proizvodili milionito vozilo. S obzirom na to da jedan osmeh stvara hiljade drugih su se u fabrici odlučili da slovačkom udruženju »Crveni nosići« poklone jubilarnog cee'da s kojim će lakše zabavljati tamošnju bolesnu dece širom zemlje. Civilno udruženje koje čini čak 41 profesionalni glumac koristiće cee’da karavana s 1,6-litarskim turbodizelom za svoje redovne posete bolnicama. U fabrici u gradu Žilina su sa jubilarnim cee’dom u pet godina rada dostigli važnu prekretnicu. Od decembra 2006. godine tamo proizvode modele Kia cee’d (u sve tri varijante karoserije), sportske terence Kia Sportage i Hyundai ix35 te manjeg monovolumena Kia Venga. Inače je proizvodnja modela cee’d, namenjenog isključivo evropskim kupcima i uopšte njihovog prvog modela u toj fabrici, već premašila brojku 600.000. Trenutno se u fabrici punom parom radi na pripremama za proizvodnju sledeće generacije cee’da.

Kia Motors Slovakia je sa miliontim vozilom nastavila svoju tradiciju doniranja jubilarnog vozila organizacijama kojima je to najpotrebnije. Kompanija je 500.000. vozilo, takođe Kia cee’d_sw, poklonila centru za transplantaciju u gradu Martin, a koje je dosad upotrebljeno za 37 akcija sakupljanja sa kojima su poboljšali živote 95 pacijenata ne samo iz Slovačke nego i iz Češke, Austrije, Italije i Belgije. Između ostalog su zahvaljujući toj donaciji prvi put u istoriji tog centra obavili transplantaciju tankog creva, jer su se tim cee’dom dovezli italijanski hirurzi. Do sada su njihovi zaposleni prevozili više od 100.000 kilometara, što im je u velikoj meri pomoglo u tome da su postali najbolji slovački centar za sakupljanje organa.

Civilno udruženje klovnova Crveni nosići u Slovačkoj je aktivno od 2004. godine. Cee’d_sw karavan klaunovima će omogućiti čak 90 poseta bolnicama mesečno čime će sigurno obradovati više od 27.000 bolesne dece godišnje i tako im barem nakratko preusmeriti pažnju od pretraga, terapija i oporavka daleko od kuće.

Back to top Go down
View user profile
jmrsic
Top Poster
Top Poster


Posts : 451
Join date : 2009-10-03

PostSubject: Re: KIJINE E-NOVOSTI   Sat Mar 17, 2012 7:47 pm

Red dot dizajnerske nagrade ponovo u Kijine ruke

· Kia Rio i Picanto osvojili prestižne evropske dizajnerske nagrade
· Od 2009. godine već šest Kija osvojilo red dot priznanja
· Najnovije nagrade potvrda Kijinog dizajnerskog usmerenjaKia je na ovogodišnjem dizajnerskom takmičenju red dot osvojila prestižne nagrade za modele Picanto i Rio. 5-vratne varijanta mališana Picanta i novog Rija pobedile su u kategoriji ‘Dizajn proizvoda’ (Product Design), gde se za nagrade borilo više od 4.500 proizvoda i 1.800 proizvođača iz 58 država.
Žiri, koji sastavljaju međunarodni stručnjaci sa područja dizajna, ocenjuje proizvode na osnovu njihovog stepena inovativnosti, praktičnosti, ergonomije, izdržljivosti, ekološke privatljivosti i jednostavnosti upotrebe. Nagrade red dot osvajaju samo oni proizvodi, koji dostižu najviše dizajnerske standarde.

Sa ovim zadnjim nagradama broj Kijinih nagrađenih modela popeo se na šest, jer su već pre nagrađeni urbani krosover Soul (2009), manji jednovolumen Venga (2010), sportski terenac Sportage (2011) i luksuzna limuzina Optima (2011). Osim toga Optima je bila i proglašena za ‘najbolje od najboljeg’ u 2011. godini, što je najveće moguće red dot priznanje za vrhunski dizajn, a koje može osvojiti samo po jedan proizvod u svakoj kategoriji.

“Veoma smo ponosni na red dot nagrade za Picanta i Rija,” rekao je prilikom proglašenja Kijin dizajnerski guru, Nemac Peter Schreyer i dodao: “To je veliko priznanje za naš globalni dizajnerski tim, jer su sva tri naša dizajnerska centra učestovala u razvoju oba modela – i oba su u potpunosti skladna sa vrlo prepoznatljivim izgledom. Stvarno sam radostan zbog kreativne i uspešne saradnje naših centara u Evropi, Americi i Koreji.”

Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: KIJINE E-NOVOSTI   

Back to top Go down
 
KIJINE E-NOVOSTI
Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
KIA-FORUM SRBIJA :: .::Welcome::. :: KIA Novosti-
Jump to: